← Înapoi la pagina principală

WEB SUMMIT Lisabona 2023

România a făcut istorie prin prezența sa cu un pavilion național la Web Summit Lisabona 2023, cel mai important eveniment de tehnologie din Europa. Acesta reprezintă un loc de întâlnire pentru companii, startup-uri, investitori, experți din industrie și entuziaști ai tehnologiei, oferind o platformă pentru socializare, schimbul de idei și explorarea celor mai recente tehnologii.

Ediția 2023 a avut o reprezentare semnificativă pentru România, și anume s-a consemnat prima participare în cadrul pavilionului național la acest eveniment, organizat de ARIES-TM (Asociaţia Română pentru Industria de Electronică şi Software, filiala Timișoara) și susținut de ARICE (Agenția Română pentru Investiții și Comerț Exterior).

Web Summit a adunat 70.236 de participanți din 153 de țări la Altice Arena din Lisabona, unde au discutat și dezbătut idei pentru viitor. Un număr impresionant de 2.608 de startup-uri expozante au prezentat ideile lor de afaceri în fața a 900 de investitori, în timp ce 321 de parteneri au explorat oportunități de business. 806 speakeri de talie mondială au animat dezbateri despre viitorul industriei pe 16 scene, acoperind 27 de paneluri. În plus, au avut loc 1.180 de întâlniri între investitori și startup-uri, 17 runde de competiții PITCH și 25 de evenimente de seară în diverse cartiere interesante ale orașului.

Cu o realizare impresionantă, Kinderpedia, soluția completă de management școlar și comunicare dezvoltată în România, recunoscută pe plan internațional pentru inovație și impact social, a ajuns în finala competiției PITCH la Web Summit 2023. Într-un triumf remarcabil, Kinderpedia a obținut primul loc în votul public, beneficiind de sprijinul a 54% dintre cei care au votat. Competiția PITCH, care aduce împreună cele mai promițătoare startup-uri la nivel global pentru o confruntare live pe scenă în cadrul Web Summit, a inclus 105 dintre cele 2.608 de startup-uri prezente la evenimentul din acest an. Această confruntare de trei zile a culminat cu recunoașterea Kinderpedia drept favorita publicului.

Cele 28 de companii românești care au expus cele mai recente produse și servicii tehnologice în cadrul pavilionului național RomaniaIT sunt: AGORA ROBOTICS, AGRAMONIA ABF, AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE, BLUE TWIN BIT, CLUSTER POWER, CODE AGILE, DIGISINERGY, DOCLANDIA GROUP, HOME AWAY PLATFORM, JUNO SOFTWARE, KINDERPEDIA, KINETO TECH REHAB, LINNIFY, ORGANIZING GROUP, OVES ENTERPRISE, RAISIS GROUP, ROPARDO, SERVICE RETURN, SHOP FACTORY WEB SERVICES, SOFT NET CONSULTING, SOFTECH, TARA INTERACTIVE, TECHCELERATOR, TEMERON, VIRTONO NETWORKS, WEBCHAIN, XPATH.GLOBAL, ZYNK SOFTWARE.

În marja evenimentului Web Summit, au fost organizate evenimente paralele la care românii au avut oportunitatea să participe, precum: recepția organizată de Ambasada României în Portugalia, PowerBreakfast on Softlanding în Portugalia & Iberia cu specialiști români stabiliți în Portugalia și PowerLunch on Investment Readiness cu Indico Capital Partners, EU.VC & STARTUP LISBOA, cele două evenimente fiind organizate de Techcelerator.

Participarea României la Web Summit Lisabona 2023, cel mai mare eveniment tehnologic din Europa, a reprezentat o oportunitate deosebită pentru companiile românești de a interacționa cu experți în domeniu, de a explora oportunități de networking și de afaceri și de a descoperi tehnologiile în curs de dezvoltare.