← Înapoi la pagina principală

Hannover Messe 2024

ARIES, în colaborare cu Agenția Română pentru Investiții și Comerț Exterior (ARICE), a facilitat și organizat participarea României cu un pavilion expozițional la cel mai important târg internațional de tehnologie industrială, „Hannover Messe”, desfășurat în perioada 22-26 Aprilie 2024.

România a participat la Hannover Messe 2024 cu 31 de companii reunite în trei standuri naționale comune: AUTOMATICA, ELECTROTEHNICA, MECANICA. Acestea au expus noi tehnologii și soluții software, vizând extinderea pe piața germană. România s-a evidențiat prin soluții avansate, demonstrând eforturile sale de a se impune pe scena internațională.

La secțiunea AUTOMATICA din Hala 7, Stand B52, 12 companii românești au prezentat o gamă diversificată de servicii și produse din domeniu: AGORA ROBOTICS, ASCENDRO PRO DEVELOPMENT, ASSIST SOFTWARE, ASTI AUTOMATION, BEIA CONSULT INTERNATIONAL, BINAR HOLDING, IPA SA, YALOS SOFTWARE LABS SRL, ROMSOFT, ROPARDO, VIRTONO NETWORKS, ZYNK SOFTWARE.

Ediția 2024 a Hannover Messe a fost una memorabilă, reunind lideri globali din diverse industrii pentru a prezenta cele mai recente inovații și tendințe în tehnologie și automatizare.

Cu mai mult de 130.000 de vizitatori din 150 de țări, 4.000 de companii expozante, 300 de startup-uri și peste 300 de delegații economice și politice de pe tot globul, Hannover Messe a demonstrat în mod impresionant abilitatea de a reuni cele mai bune inovații tehnologice și business-uri la nivel internațional.

De la soluții precum automatizarea fabricilor de producție, la controlul vocal al mașinilor prin utilizarea inteligenței artificiale, și de la utilizarea eficientă a hidrogenului în industrie la implementarea software-ului pentru monitorizarea și reducerea amprentei de carbon, Hannover Messe a prezentat o panoramă a oportunităților tehnologice pentru industria actuală și cea viitoare. De asemenea, au fost subliniate noi domenii emergente, cum ar fi „biologizarea” economiei și gestionarea carbonului.

Norvegia a fost distinsă cu titlul de țară parteneră în 2024, cu motto-ul „Norvegia 2024: Pioneering the Green Industrial Transition”, subliniind hotărârea țării de a juca un rol esențial în dezvoltarea soluțiilor în domeniile energiei regenerabile, producției neutre de CO2, captării carbonului și digitalizării industriei.