← Înapoi la pagina principală

CES LAS VEGAS 2024

România a fost prezentă pentru a doua oară cu pavilion național la CES Las Vegas, cel mai puternic eveniment tehnologic la nivel mondial, care atrage în fiecare an companii de tehnologie, profesioniști și entuziaști din întreaga lume, și s-a desfășurat în perioada 9-12 ianuarie 2024.

Cu peste 4300 de expozanți, inclusiv un număr record de peste 1400 de startup-uri în Eureka Park, peste 135.000 de participanți din 150 de țări, peste 5000 de creatori de conținut la nivel global și 250 de sesiuni de conferință cu peste 1000 de speakeri, CES a reprezentat un cadru impresionant pentru dezvăluirea tendințelor inovatoare care modelează viitorul și abordează provocările globale.

Tema evenimentului, „All Together. All On.” a inclus discuții cheie despre inteligența artificială, mobilitate, sustenabilitate, sănătate digitală, gaming și e-sports. Accentul a fost pus pe potențialul imens al inteligenței artificiale de a îmbunătăți viața prin aplicații de ultimă oră, transformând modul în care comunicăm, facem afaceri și ne îngrijim reciproc.

CES a acoperit o gamă extinsă de domenii, inclusiv laptopuri, articole portabile, sănătate și frumusețe, tehnologie smart-home, televizoare, vehicule auto și electrice, oferind participanților posibilitatea de a descoperi noi lansări în diverse domenii.

Printre cei 4300 de expozanți, 11 companii românești competitive și inovatoare au participat în cadrul pavilionului național sub sloganul “romaniaIT. Creative Talent, Technical Excellence”. Acestea au avut prilejul să își expună cele mai recente inovații, produse și soluții în domeniul tehnologiei, contribuind astfel la creșterea notorietății brandului. De asemenea, au avut posibilitatea să analizeze tendințele piețelor pentru a fi la curent cu cele mai recente inovații, să stabilească contacte de afaceri, să se întâlnească cu partenerii de afaceri, și, nu în ultimul rând, să rămână la curent cu nevoile reale ale societăţii.

Companiile românești devin tot mai competitive în contextul dezvoltării tehnologice și al acumulării de know-how. Prin alinierea la cele mai exigente cerințe ale standardelor internaționale și adaptarea la inovațiile tehnologice, antreprenorii români devin tot mai prezenti și activi în competiția la nivel european și mondial.

Cele 11 companii autohtone prezente la cel mai mare festival anual de gadgeturi din industria tehnologiei sunt: ARHIPELAGO INTERACTIVE, ASSIST SOFTWARE, CARGO TRACK SOLUTIONS, CODE AGILE, KEEP IT MOBILE DEVELOPMENT, KEEP IT MOBILE RESEARCH, NOOKA SPACE, PROPRIETA PRINCIPALE, RINGHEL TEAM, SOFTTEHNICA, ZITEC COM.

Participarea României la CES a fost remarcabilă, comparabilă cu cea a competitorilor internaționali, fiind organizată de Asociația Română pentru Industria Electronică și Software, filiala Timișoara (ARIES-TM), cu sprijinul ARICE (Agenția Română pentru Investiții și Comerț Exterior).

Pe canalul nostru de YouTube găsiți impresiile despre prezența românească la acest eveniment. Felicitări tuturor companiilor participante!